Stage-door Johnny

Online gitaarlessen en Gitaarles in Breda. Speel Nu elektrische of akoestische gitaar!,

Stage-door Johnny

1 augustus 2012 Thom's Filantropische Gitaarverhalen 0
SpeelGitaarVandaag.nl

Some guys have all the luck. Johnny Depp is momenteel zo’n guy. Okay, misschien is hij in mineur vanwege zijn vermeende scheiding met Vanessa Paradis, maar over vrouwelijke aandacht heeft hij niets te klagen. Kijk maar eens hoe lang een uitzinnig applaus duurt als hij eens bij een talkshow verschijnt (bijvoorbeeld bij The Ellen DeGeneres Show). Dat heeft hij natuurlijk te danken aan zijn fenomenale spel in de laatste films. Maar eigenlijk… eigenlijk wil Johnny Depp liever een rockster zijn dan een filmster. Net als vroeger.

SpeelGitaarVandaag.nl

SpeelGitaarVandaag.nl

Nouja niet dat hij vroeger écht een rockster was. Daar was het succes van zijn band ‘The Kids’ niet groot genoeg voor, al stonden ze wel in het voorprogramma van Iggy Pop. Toch geen onaardige prestatie als je in je tienerjaren bent. Wegens geldgebrek is Johnny toen maar gaan acteren. Na een wat moeilijke beginperiode rijgt hij (ja inderdaad ook letterlijk) inmiddels succes aan succes. Nu dat lekker loopt gaat hij toch maar weer proberen een voet aan land te krijgen in de muziekwereld. En niet onverdienstelijk zo lijkt.
Tot een paar maanden geleden wist ik überhaupt niet dat Johnny Depp echt gitaar kon spelen. Natuurlijk had ik hem zien spelen in de film ‘Chocolat’ (tevens mijn eerste ervaring met gypsy jazz), maar je weet het nooit met acteurs he. Nee, het besef kwam nadat hij een optreden met The Black Keys had gedaan tijdens de MTV Movie Awards van dit jaar. Hoe kan een man die ‘cool’ heeft uitgevonden, nog cooler zijn? Zo dus. Nu blijkt dus dat hij in Chocolat, maar ook in ‘Sweeney Todd’ echt gitaar speelt en schreef hij een nummer voor ‘Once Upon a Time in Mexico’, waarin ook Antonio Banderas, Salma Hayek en Enrique Iglesias gitaar spelen.
Ook buiten de filmwereld heeft Depp zijn contacten om eens lekker te gaan jammen. Zoals laatst met Paul McCartney, zo bleek uit een hilarische aflevering van ‘The Graham Norton Show’. Omdat hij een rol had gespeeld in de clip van het nummer ‘My Valentine’. Ook vertelde hij dat Marylin Manson al lange tijd een vriend van hem is. Manson en Depp hebben ook het podium gedeeld en hij kwam zelfs optreden op de tiende verjaardag van Johnny’s zoon. Zeg nou zelf, dat is toch beter dan zo’n clown met ballonnen? De lijst gaat verder: hij heeft opnames gemaakt met Oasis. Dan moet je ook wel je mannetje staan tussen de broertjes Gallagher lijkt mij, maar het lijkt erop dat Depp het beste gedijt in het bijzijn van markante figuren. Denk aan zijn vriendschap met wijlen Hunter S. Thompson. Marlon Brando. Tim Burton. Ook deed hij een optreden met Shane McGowan, een zanger die zingt alsof hij elk woord eruit kotst. Of misschien was dat alleen in dat nummer (het heette namelijk ‘The Woman’s Got Me Drinking’…)
Vandaag las ik op internet dat hij de achtergrondvocalen heeft verzorgd op een nummer dat op het nieuwe album van Aerosmith verschijnt. Ook is hij te horen op de nieuwe albums van Patti Smith en Marylin Manson. Wie weet dus kan Johnny Depp ook een succesvolle muzikale carrière opbouwen. Jared Leto (30 Seconds To Mars), Jamie Foxx, Russel Crowe, Steve Martin (Steep Canyon Rangers), Scarlett Johansson, Jack Black (Tenacious D), Jeff Bridges gingen hem voor, to name a few. Toch heb ik het idee dat we nog wel een tijdje kunnen gaan wachten op een album, of zou hij deze keer wèl voor de makkelijke weg kiezen? Nèhhh… Johnny comes lately.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button