Oude meiden krentenbrood

Online gitaarlessen en Gitaarles in Breda. Speel Nu elektrische of akoestische gitaar!,

Oude meiden krentenbrood

15 augustus 2012 Thom's Filantropische Gitaarverhalen 0

De afgelopen dagen stonden voor de ene voormalige meidengroep in het teken van wellicht iets nieuws en voor de andere het droevige eind. The Spice Girls gaven een reünie-optreden op de afsluitende ceremonie van de Olympische Spelen in Londen, die voor veel fans smaakte naar meer, als ik mijn Facebook-feed moet geloven. Nederlandse (voormalige) meidengroep Luv’, met José Hoebee, Marga Scheide en Patty Brard, stopt er definitief mee. Niks over op Facebook gelezen trouwens…

The Spice Girls denken er trouwens ook serieus over om een heuse reünie-toer van de grond te krijgen. De musical ‘Viva Forever’ – gebaseerd op en met liedjes van deze pittige meiden – gaat binnenkort ook in première en dus kan die toer ook daarvoor voor extra publiciteit zorgen. Mel B schijnt er het hardst aan te trekken, Victoria lijkt er het minst zin in te hebben. Die heeft namelijk tijd tekort door haar kledinglijn en het alleen al zijn van de moeder van vier kids en de vrouw van de man met de magische rechtervoet.
Als ik terugdenk aan de gloriedagen van The Spice Girls dan moet ik denken aan felle pasteltinten (bestaan die trouwens?) en plateauzolen. Is dat nog wel eens een trend geworden? Plateauzolen? Zag er laatst nog een jongen mee lopen, maar die had ook verder een aparte kledingsmaak. Ik weet nog wel dat mijn zusje die ontzettend graag wilde. En dat mijn vader het handig leek als ‘ie het plafond ging witten. Mijn zusje had trouwens een complete Spice Girls-kamer die pijn deed aan je ogen. Het was ook echt een merchandisemachine; alles in die tijd met de afbeelding van Scary, Posh, Ginger, Baby en Sporty Spice ging als een zoet broodje over de toonbank. Ik geloof dat ik die film ook wel eens heb gezien. Een nare ervaring.
Na hun carrière in groepsverband gingen ze vrijwel allemaal solo. Geri Halliwell had denk ik nog het meeste succes (‘It’s Raining Men’ geloof ik). Mel C had leuke duetten met Bryan Adams en Lisa ‘Left Eye’ Lopez, Mel B een relatie en kind met/van Eddie Murphy. De nog immer schattige Emma Bunton probeerde het ook solo, met de nadruk op probeerde, maar kwam weer even écht in de spotlights door de Britse variant van Dancing With The Stars. Ondertussen sloeg Victoria David aan de haak (of andersom) en bouwden ze samen een imperium op als twee wandelende reclameborden voor fashion en glamour, zelfs op de Royal Wedding.
Uit dat verhaal kan je al een beetje opmaken dat behalve mrs. Beckham de rest er weer zin in heeft gekregen en gekeken naar de rest van hun carrières, het geld misschien ook wel kan gebruiken. Zouden er dan ook veel tienermeisjes op af komen? Of allemaal vrouwen van half in de 20 – begin 30? Uiteindelijk was/is de tour van The Backstreet Boys en New Kids On The Block ook niet onverdienstelijk gebleken. Dertigers hebben dan ook meer geld te besteden dan de gemiddelde 14-jarige (of haar ouders).

Hoe oud het gemiddelde publiek van Luv’ is? Aangezien de dames hoogtijdagen hadden in de jaren ’70 en ’80, tien jaar eerder dan The Spice Girls, zal het publiek ook wel mee verjaard zijn. Voor wie deze groep niet kent, even het verhaal in een notendop: een roodharige, brunette en blondine scoren vrolijke discohits (o.a. ‘The Greatest Lover’ en ‘Trojan Horse’) die ook binnen Europa aansloegen. Na de succesperiode verschilt de bezetting en wordt er, zoals het echte diva’s betaamt, modder naar elkaar gegooid (figuurlijk). Toch is er voldoende motivatie voor een reünie en staan ze ook als mystery act bij ‘De Toppers’ (ach wie kent ze trouwens ook niet). Huilend nemen de vrouwen voor het laatst afscheid dit weekend, omdat Patty het te druk heeft met haar tv-werkzaamheden. De dood van de man van één van de leden (José Hoebee) twee maanden geleden zorgt voor extra sentiment.

Omdat ik pas eind jaren tachtig geboren ben, heb ik de hele hype rond deze toen meidengroep niet meegekregen en ken ik dus alleen het beeld van vrouwen van respectabele leeftijd in kleding waar menig dochter zich voor zou schamen. Ook vind ik Patty Brard een professionele aansteller. Sorry. Gezien de behaalde successen in het verleden, toen ik nog niet eens in de planning was, mag ik dat natuurlijk eigenlijk niet hardop zeggen. Maar als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor The Spice Girls. Inderdaad: om de plateauzolen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button