Elvis has left the building… 35 years ago

Online gitaarlessen en Gitaarles in Breda. Speel Nu elektrische of akoestische gitaar!,

Elvis has left the building… 35 years ago

16 augustus 2012 Thom's Filantropische Gitaarverhalen 0

De wereld is vandaag alweer 35 jaar zonder Elvis Presley. Op deze datum in 1977 stierf het icoon aan een hartaanval. Omdat deze man rock ‘n’ roll op de kaart heeft gezet in de jaren ’50 en de muzieksoort nog steeds vele fanatieke volgelingen heeft, hierbij een ode aan The King.

Het zal niemand verbazen dat het deze week ook op verschillende plekken in de wereld ‘Elvis Week’ is, met allerlei activiteiten waarbij menig fan zijn hart kan ophalen. Op het landgoed Graceland waar Elvis woonde is natuurlijk de grootste en meest bijzondere bijeenkomst. Bij de ‘Candlelight Vigil’ worden er kaarsen ontstoken bij het huis van Elvis en daarna gaan de fans in processie naar het graf, dat zich ook op het landgoed bevindt, schrijft BN DeStem. Nu.nl meldt dat bij de wake van gisteren twee verrassende personen waren betrokken; Priscilla en Lisa-Marie Presley, respectievelijk zijn ex-vrouw en dochter, namen voor het eerst deel aan het event. Ze betraden het podium en bedankten de fans voor hun niet aflatende bewondering voor hun ex-man en vader.

Graceland is het meest bezochte woonhuis museum in de Verenigde Staten, na Het Witte Huis. Het ligt aan de (hoe kan het ook anders) Elvis Presley Boulevard in Memphis, Tennessee. Elvis woonde hier zo’n 20 jaar tot zijn dood, en toen hij het kocht voor 100.000 dollar woonde hij er samen met zijn vader en moeder. Het 23 kamers tellende landhuis heeft een zwembad, een tennisbaan, meditatietuin en een ‘Jungle Room’ compleet met overdekte waterval (kijk! daar houden wij van!). Verder is er op deze heilige grond inmiddels een hotel (Heartbreak Hotel), het Graceland winkelcentrum, Graceland Plaza met winkels, een bioscoop, diverse tentoonstellingen, een trofeeëngebouw en Elvis’ Automuseum te vinden.

Verder zijn er tijdens deze week veeeel imitaties, of moet ik zeggen tributes to The King op het landgoed Graceland. Ook is er de ‘Elvis 5k Run’ (want hij hield zelf zoveel van hardlopen?) en een honkbalwedstrijd van de lokale club die in het teken staat van Presley. Er zit ook een klein Nederlands tintje aan, namelijk de Nederlander Bouke Scholten is uitverkoren om op te treden vandaag op het landgoed. Hij was de winnaar van het tv-programma ‘Waar is Elvis?’ en is via optredens in Nederland (mèt Elvis’ originele band) op de radar gekomen bij Elvis Presley Enterprises en uitgenodigd voor het optreden. De Elvis Week duurt nog tot en met 18 augustus, dus als je er nog iets van mee wil maken moet je snel een ticket naar Memphis boeken.

Hieronder ons eigen eerbetoon aan The King of Rock and Roll, binnenkort kan jij ook leren te rock en rollen als een koning bij het kampvuur! We’ll keep you posted.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button