Michael’s back, son.

Online gitaarlessen en Gitaarles in Breda. Speel Nu elektrische of akoestische gitaar!,

Michael’s back, son.

9 maart 2013 Thom's Filantropische Gitaarverhalen 0

Het is alweer bijna 4 jaar geleden dat Michael Jackson overleed. Dat de herinnering aan de entertainer levend blijft, blijkt wel weer als ik deze week muzikale nieuwsheadlines bekijk.

De overgebleven leden van the Jackson 5 treden weer op en deden Nederland aan deze week. In een niet uitverkochte HMH speelden ze hit na hit uit hun glorietijd, waarbij er steeds werd verwezen naar het verlies van hun jongere broertje. Als ik de recensies moet geloven speelden ze hit na hit, waarvan zelfs sommigen ingekort waren. Jermaine Jackson scheen nog de beste stem te hebben en nam ook het grote deel van Michael’s zanglijnen over. Deze man is trouwens vaak in het nieuws de afgelopen weken. Zo heeft hij zijn naam laten veranderen in Jermaine Jacksun. Redenen onbekend. Ook was hij in Maastricht op bezoek bij onze eigen wereldster André Rieu. Ze willen samen gaan werken. Redenen onbekend. Nee grapje. Jermaine blijkt in het verleden ook iets met klassieke muziek gedaan te hebben en wil dit jaar zijn krachten bundelen met de Limburger. Rieu was en is overigens op het moment nog steeds erg succesvol; een 6tal zomerconcerten in Maastricht zijn zo goed als uitverkocht en er is een zevende aan toegevoegd. En daarvoor hoeft hij zijn woonplaats niet eens te verlaten. Dat is nog eens wat anders dan bij de Jacksons of bijvoorbeeld Kanye West vorige week. Al vraag ik me ook af wie er in deze crisistijd nog 70 à 80 euro over heeft voor een popconcert, kan je beter naar een festival gaan.

Maar goed, terug naar het onderwerp van deze blog: het in leven houden van The King Of Pop. As we speak (of beter: as I write) is de Michael Jackson The Immortal World Tour Show neergestreken in Amsterdam’s Ziggo Dome. Dit van oorsprong Canadese circus staat bekend om de spectaculaire shows vol met acrobatiek, clownerie, dans en live muziek. Geen dieren, alleen mensen. Zoals ze al eerder een show inspireerden op The Beatles, is het dus nu de beurt aan een andere superster. Dat de tour na Canada en Amerika ook in Europa een groot succes blijkt te zijn, is af te leiden uit optredens voor tienduizenden bezoekers in Rusland, Duitsland, Engeland en Zwitserland eerder dit jaar. Qua omzet worden er ook honderden miljoenen binnen gehaald en daardoor staat het op dit moment op nummer 1 van Billboard’s Top Hot Tours. Dat niet alleen normale stervelingen zoals jij en ik daarheen gaan blijkt uit beroemde bezoekers Brad Pitt & Angelina Jolie, Jay-Z & Beyoncé Knowles en Rihanna die in het publiek zaten tijdens één van de shows van deze wereldtournee die zal eindigen in Taipei en begon in Montréal. Voor het ontwerp van de show werd natuurlijk nauw samengewerkt met The Estate of Michael Jackson en zijn er een aantal topchoreografen ingehuurd, waarvan er een aantal ook met Jackson hebben samengewerkt.

Eerder dit jaar zag ik ook al de Spike Lee documentaire over het 25-jarig bestaan van het succesalbum Bad. Eindelijk kreeg ik antwoord op prangende vragen als waarom zingt hij steeds “Annie are you OK?” in Smooth Criminal? (alle EHBO-poppen in de VS heten zo). Toen deze docu uitkwam vorig jaar in Amerika op de avond van Thanksgiving, waren Michael’s persoonlijke schulden net afbetaald die nog open stonden na zijn dood in 2009, volgens Forbes Dat hijzelf en zijn werk nog steeds mateloos populair zijn, kan geïllustreerd worden door een omzet van 145 miljoen dollar in 2011. Sterker nog, sinds 2009 heeft hij meer verdiend dan elke willekeurige nog levende artiest. The King is Dead, Long live The King!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button