Gitaar Tips deel 1

Online gitaarlessen en Gitaarles in Breda. Speel Nu elektrische of akoestische gitaar!,

Gitaar Tips deel 1

21 juni 2012 Gitaar Tips 0

Bij de sectie gitaartips kom je terecht bij tips die je meestal gelijk kan toevoegen. Je bent je meer bewust van wat je doet en vervolgens heb je de keuze om zelf te bepalen voor welk resultaat dat je gaat. Het zijn vaak mini tips die je vaak in je achterhoofd kan meenemen.

Bij gitaartips deel 1 gaan we het hebben over slagtechniek, de manier waarop je aanslaat kan van heel groot belang zijn hoe jouw sound is. Pak je het altijd op dezelfde manier aan of probeer je je zoveel mogelijk aan te passen aan het muziek stuk dat je speelt. Wil je elk nummer qua sound hetzelfde klinken ( jouw stijl ) of heb je “bepaalde”manieren bij “bepaalde”nummers.

Onthoud niets is fout, wel soms anders maar veel is goed

Je hebt natuurlijk veel verschillende manieren om aan te slaan dit kan met een dikke plectrum zijn of met een wat dunnere, je hebt ze van filterdun 0,60 of een dikke boomstam van 4 of 5 mm . Zoveel mensen , zoveel plectra!
– Dunne plectrum = is qua slag meer een scrrrrts sound je kan het vergelijken met een soort snare van een drumstel
Dunner geluid en grotere afstand te overbruggen.

– Dikke plectrum = maar laag in je gitaar, vaak ook meer volume ( we hebben het hier wel over akoestisch) kleinere afstand tussen de snaren , dus kan je ook minder vaak mis slaan 😉

Ik kan hier nog hele pagina’s vol gaan schrijven over de verschillen tussen die kleine plastic gevaartes. maar het beste is toch om even naar de muziekboer te gaan en daar van alles wat te pakken en uit te proberen.
Misschien ben je een duizendpoot en pak je voor elk liedje een andere voor een andere sound.
Of heb je een geeijkte sound met die dikke plectrum. Het kan zo zijn dat je normaal gezien een hekel hebt om met plectrum te spelen en hierdoor toch jouw draai krijgt.
Ik heb serieus altijd gevochten tegen ze, ik vond ze vervelend ze vielen uit mijn hand, ik vond ze te schel en vond mijn aanslag met mijn duim of wijsvinger veel mooier en warmer.

Wat het eigenlijk was is dat ik gewoon de verkeerde voor mijn neus kreeg. Nu speel ik met een dikke dunlop plectrum van 3 mm en ik kan er ongelooflijk veel mee. ( niet al te veel mensen spelen met zo’n boomstam maar voor mij werkt het)

Proef van de mainstream maar verbreed altijd je horizon, iedere muzikant heeft andere voorkeuren en een andere bouw. Leer jouw subtiliteiten kennen en probeer langzaam aan je spel volwassen te laten worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button