Gitaar leren spelen do`s en dont`s

Online gitaarlessen en Gitaarles in Breda. Speel Nu elektrische of akoestische gitaar!,

Gitaar leren spelen do`s en dont`s

9 november 2015 Thom's Filantropische Gitaarverhalen 0

De do’s en dont’s tijdens het gitaar leren spelen. Bijna iedere beginnende gitarist maakt zich wel schuldig aan één van deze dont’s. We leggen je in deze blog uit wat totaal ‘not done’ is als beginner tijdens het gitaar spelen. Om je te pesten? Nee zeker niet! Bewustwording van je gitaarspel, dat is waar het om draait! Een wijze uitspraak luidt: “Het startpunt van verbetering is de (h)erkenning van de noodzaak ervan”. Lees onderstaande do’s en dont’s is door, herken jij een aantal fouten?

Gitaar leren spelen do’s

Er zijn een aantal belangrijke do’s die zeker resultaat opleveren en het gitaarspel verbeteren! Welke do’s dit zijn lees je hieronder. We hebben de belangrijkste do’s onder elkaar gezet voor jou. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Geduld voor ongeduld

Ongeduld daar kun je niks mee. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch helpt het echt! Veel beginners gaan direct ijverig aan de slag om het gitaar spelen onder de knie te krijgen. Begrijp me niet verkeerd! Een ijverige en enthousiaste beginner die komt er wel! Toch moet je soms even op de rem trappen, want in al die haast leer je alles niet helemaal in de goede volgorde. Het is natuurlijk leuk om snel die akkoorden er door heen te jagen en de snaren flink te laten trillen.

Toch is het ook belangrijk om wat theoretische kennis te hebben. Want wie weet wat die doet weet wat die moet. Leer daarom eerst de basis theorie en leer dan langzaam niet alleen het gitaarspel, maar ook de logica achter het gitaar spelen.

Kies voor ik

Dat klinkt raar ‘kies voor ik’. Wat bedoelen ze daar nou weer mee? Nou hier gaat het erom dat je echt voor jezelf moet kiezen. Kies dus de lesmethode die bij jou past. Begin niet met een lesmethode met de reden: “Tja mijn vrienden volgen die lesmethode ook, dus dan kan ik niet achterblijven”. Nee, fout gedacht! Het is jouw weg kies dan ook voor de lesmethode die bij jou past.

Als je plezier hebt in hetgeen wat je doet dan kan leren echt leuk zijn. Natuurlijk zullen er altijd momenten zijn dat het even tegen zit, maar hey! Geef niet op ga door, laat juist op die momenten zien wat je kunt!

Begin met een western

Welke gitaar is voor mij geschikt? Veel beginners besteden hier het meeste tijd aan, want een goed begin is het halve werk toch? Nou soms kun je ook overdrijven, natuurlijk is een mooie gitaar belangrijk! Toch is het veel belangrijker om een gitaar te hebben waar het gitaar leren spelen makkelijk op gaat. Bijvoorbeeld een akoestische western gitaar voor beginnende gitaristen. Niet iedereen zal het hier mee eens zijn, maar leg de lat niet al te hoog. Uiteindelijk is die ene western gitaar net het opstapje om later te kiezen voor een professionele gitaar.

Gitaar leren spelen dont’s

Bij het gitaar leren spelen zijn er natuurlijk naast de do’s ook een aantal dont’s die je absoluut niet mag vergeten. Hieronder hebben we 3 dont’s onder elkaar gezet. Herken jij een aantal dont’s of maak jij je schuldig aan één van deze 3?

Doe rustig aan

Veel beginners hebben het er maar moeilijk mee. Zelf herken ik het ook wel toen ik begon met gitaar spelen. Gas erop! Gitaar leren spelen tot ik mijn polsen niet meer rond kon draaien. Nee het draait om rust en langzaam opbouwen. Ga gewoon eens elke dag i.p.v. een uurtje een kwartiertje of dertig minuten gitaar spelen.

Niet alleen leidt dit tot minder frustratie, maar voorkomt het ook nog eens nare blessures. Blessures? Ja ook al zou je gitaar spelen niet direct als sport rekenen, toch is het mogelijk om er blessures van op te lopen.

Voorkom een dure beginners gitaar

Wanneer je gitaar wilt leren spelen, wil je natuurlijk alles goed voor elkaar hebben. Laten we beginnen bij een mooie gitaar, want tja je moet natuurlijk wel wat uitstralen. Ook al klinkt het gitaarspel niet dan kun je in ieder geval nog pronken met je mooie gitaar. Nee, een dure gitaar is in het begin nog echt niet nodig.

Ook is het zonde om direct een dure gitaar te kopen. Pas als je ervaring hebt weet je welke gitaar bij jou past. Na een tijdje gitaar spelen weet je veel beter op welke eigenschappen je moet letten. Een nieuwe gitaar kopen wordt dan een stuk makkelijker. Dan kun je gaan voor de ‘ik hou geen geld meer over’ gitaar.

Leer leren

Lastig he, leren om te leren? Natuurlijk moet je dit niet zelf gaan proberen. Juist in het begin is het belangrijk om begeleiding te krijgen. Dit kan in de vorm van begeleiding aan huis of via een online gitaarcursus. Het is maar net wat jezelf wil. Wanneer je wordt begeleid zal dit goed zijn voor je motivatie en worden je fouten gecorrigeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button