De Muziekschool

Online gitaarlessen en Gitaarles in Breda. Speel Nu elektrische of akoestische gitaar!,

De Muziekschool

5 mei 2011 Thom's Filantropische Gitaarverhalen 0

  Een jaar of tien moet ik geweest zijn toen ik door mijn ouders in mijn vrije tijd naar de muziekschool werd gestuurd. In een maandje of drie werd er kennis gemaakt met verschillende instrumenten zoals blokfluit (gaap),  piano (mwah), drums (YEAH) en viool (GAAP), waarna er definitief gekozen moest worden; voor mij werd dat de gitaar.

Waarom? Waarschijnlijk omdat ik dat als laatste lessen in de cursus had gehad en nog het meeste van onthouden had, noem het een slimme keuze… of juist een luie 😉 Mijn vader drumde vroeger en dus was ik eigenlijk meer aangetrokken tot het lekker raggen op de trommels, maar wat me tegenhield was dat een drumstel veel minder makkelijk te vervoeren is (je kunt je inderdaad afvragen waar ik dan heen wilde, maar goed). Again: een slimme keuze… of? Hoe het ook zij, de buren zullen er geen nachtje minder om geslapen hebben.

Gitaarleraren, je hebt ze in alle soorten en maten. Op de muziekschool (ik spreek voor mezelf) zijn ze vooral streng. Op de klippen gelopen huwelijken, gemiste carrièrekansen, hongerlonen, gebrek aan erkenning of midlifecrisis; het lijken allemaal factoren die invloed hadden op een uitspraak als “Dat kan beter hè?” nadat je je in het zweet had gewerkt op een onbekend tokkelnummer uit een suf leerboek. Mede daardoor – plus de doorbraak van computergames en zeurende ouders (“Noem je dat oefenen?!”) – werd er na een paar jaar een gitaar-sabbatical ingelast.

Inmiddels speel ik weer vaak gitaar. Ik leer mezelf nieuwe nummers door middel van internet en heb mijn terrein uitgebreid naar basgitaar en contrabas.

Moraal van dit verhaal? Nooit naar de muziekschool gaan? Nee, ik heb er desalniettemin toch een goede basis aan overgehouden en ik vind het belangrijk kinderen op vroege leeftijd in aanraking te laten komen met hobby’s anders dan playstationen en tv kijken (jaja zowaar een volwassen volzin). Deze tekst is slechts als voorbereiding, zodat je weet waaraan je begint als je je inschrijft op een muziekschool. Namelijk: ook als je geen supertalent blijkt te zijn of geen conservatoriumambities hebt kan je muziek maken, met of zonder muziekschool (met deze website bijvoorbeeld). Zorg dat je er plezier in hebt, dan komt de toewijding vanzelf.

En wie weet schop je het nog eens ver; er zijn je vele beperkte – maar toegewijde – muzikanten voorgegaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button