Air Guitar

Online gitaarlessen en Gitaarles in Breda. Speel Nu elektrische of akoestische gitaar!,

Air Guitar

5 mei 2011 Thom's Filantropische Gitaarverhalen 0

  In principe begint iedereen die ook maar een beetje into de rockmuziek (-of aanverwante stijlen) is met het spelen van hetzelfde instrument: de luchtgitaar. Dit instrument heeft concurrentie van de onzichtbare-maar-kan-  ook-elk-materiaal-zijn-waar-op-te-tikken-valt drums en de alom bekende ik-gebruik-een-deodorantstick-of-iets-dergelijks-als-microfoon microfoon.

Air guitars verschillen qua uiterlijk behoorlijk van elkaar, van dubbelhalsscheurijzers naar drop-D hakbijlen en van wah-wah wonders tot lieflijke Spaanse houten womanizers; het kan niet gek genoeg zijn. Wat ook handig is, is dat ze niet gestemd dienen te worden en je feilloos speelt wat er op dat moment te horen valt, afgezien van welk vakje je indrukt of welke snaar je raakt. Je hebt ook geen versterker nodig; je gebruikt gewoon de radio of cd-speler die aanwezig is, je mond of je hoort het geluid gewoon in je hoofd, ook zonder koptelefoon. Ook qua vervoer is dit instrument makkelijk mee te nemen.

De kwaliteit van de luchtgitaarspeler hangt erg af van z’n stagemoves. Hoe acrobatischer deze zijn, hoe beter hij of zij wordt ontvangen door zijn publiek. Dus mocht je een carrière ambiëren in deze hoek, schroom dan niet om er knieschuivers, tandenspel of achter-je-rug-om moves uit te gooien; dit zal je populariteit alleen maar ten goede komen. De gezichtsuitdrukking speelt ook een erg belangrijke rol in deze, de beleving moet er vanaf druipen. De meest gelouterde luchtgitaristen zetten een ‘jazz-face’ op terwijl ze spelen: een uitdrukking waarbij het lijkt alsof je iets ruikt wat je niet lekker vindt, maar tegelijkertijd tóch van geniet (zoals je eigen scheten) (sorry!). Ook de ik-lik-mijn-gitaarhals move is erg populair gebleken, al valt het bij sommige vrouwen minder in de smaak, zeker als ze niet precies weten dat je op dat moment aan het luchtgitaar spelen was…

De echte toppers in dit genre kunnen meedoen aan heuse luchtgitaarwedstrijden op internationaal niveau. Het is ooit begonnen in Finland in 1996 en inmiddels is het uitgegroeid tot een wedstrijd tussen allerlei nationaliteiten en culturen. De ideologie achter dit event is: “wars would end and all the bad things would go away if everyone just played air guitar” en wij van Speelgitaarvandaag zijn het daar volmondig mee eens! (maar probeer ook eens een echte gitaar J)

Zo zie je maar weer, gitaarspelen is voor iedereen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *